fbpx

Green Mobile. Tegen CO2, vóór service.

Green Mobile. Tegen CO2, vóór service.

Vandaag gaan we Linda Veenstra, bedrijfsleider van Green Mobile even aan de tand voelen. Het bedrijf is sinds januari 2019 een samenwerkingsverband aan gegaan met Chatleads. Voordat we daar dieper op ingaan… eerst even wat meer over Green Mobile


Green Mobile, niet zomaar ‘weer’ een bedrijf die refurbished telefoons en bijbehorende accessoires verkoopt. Nee. Het is een bedrijf met een duidelijke missie. Wat voor soort missie dat is? Daar komen we later op terug.

Het bedrijf uit Bodegraven dat vijf jaar geleden is opgezet om het gat in de markt van refurbished telefoons te dichten blijft maar groeien. Door de jaren heen hebben ze al ontelbaar veel klanten blij gemaakt met een refurbished telefoon. Dat zijn tientallen tevreden klanten per dag sinds de start van het bedrijf!

Green Mobile onderscheidt zich door het vele testen, het uitgebreid schoonmaken én het leveren van 24 maanden garantie op het product.

“Echt elke telefoon die wij binnenkrijgen laten we testen door ons team. Ook maken we een uitgebreid testrapport die de klant samen met het product en de accessoires ontvangt bij de levering.” Aldus Linda.

Het uitgebreid testen en schoonmaken van de telefoons is een aardige dagtaak voor het bedrijf.

“Uiteraard neemt dat veel tijd in! Maar we staan achter de producten die we verkopen. Niet alleen het testen neemt veel tijd in. Ook het beantwoorden van vragen bij bestaande klanten en hun toestellen nemen veel tijd in. Dit doen we natuurlijk met alle liefde! Maar het zorgde er soms wel voor dat we baalden dat we maar een paar handen hebben. Gelukkig hebben we sinds begin dit jaar weer genoeg aan onze eigen handen! We zijn toen een samenwerking aangegaan met Chatleads. Die beheren sinds januari onze live chat op de website. Het is echt heerlijk om nog meer tijd te kunnen steken in onze bedrijfsprocessen, en natuurlijk het verbeteren van onze missie; het verduurzamen van onze maatschappij!”

Dat is inderdaad een van de belangrijkste missies van Green Mobile. Het maken van een nieuwe smartphone kost niet alleen geld, maar ook 16kg aan CO2. Green Mobile heeft maar liefst 244288kg aan uitstoot van CO2 voorkomen door het verkopen van refurbished telefoons! Dat is vergelijkbaar met bijna 376 vluchten van Amsterdam naar New York.

Dankzij Chatleads kan Green Mobile zich dus nog meer focussen op de missie. Maar wat is dan de kracht van het uitbesteden van de chatservice?

 “De agents van Chatleads ontnemen ons veel werk, zowel het beantwoorden van de ‘simpele’ vragen tot het helpen beslissen welke telefoon een klant wil hebben. Ze zijn super breed inzetbaar en dankzij de kennisbank die ze gebruiken, kunnen ze op bijna alle vragen antwoord geven zonder ons! De tijd die ons dat oplevert kunnen we weer steken in het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen. Ook is het ideaal dat er in het weekend een medewerker is die de vragen van onze klanten kan beantwoorden. Dankzij deze samenwerking kunnen we ons dus nog meer focussen op het leveren van de aller beste service.”

Er wordt vol lof gesproken over de samenwerking en het uitbesteden van een gedeelte van de klantenservice aan een ander bedrijf. Hoe kan dat? Veel bedrijven vinden het belangrijk dat het lijkt alsof alles een goed geoliede machine is. Waarom praat Green Mobile zo open over het uitbesteden van een belangrijk onderdeel in het bedrijf?

“We hebben het aan het begin dus wel zelf gedaan. Maar omdat we maar blijven groeien als bedrijf, nam het op een gegeven moment te veel tijd in beslag. En omdat we de beste service aan onze klanten willen aanbieden, hebben we besloten om te gaan werken met Chatleads. We wilden het wel op onze eigen manier, dus hebben wij aan het begin hele duidelijke afspraken gemaakt met ze. En ik moet zeggen dat ze die meer dan perfect navolgen. De tone of voice die hun agents hanteren, de manier van het contact met de klanten is allemaal zoals wij het ook zouden doen. Ook het zelfstandig uitbreiden van de kennisbank die ze gebruiken om veel gestelde vragen te beantwoorden is ideaal. Doordat het bedrijf eigenlijk een schakel is tussen ons en onze klanten, hebben wij veel meer tijd om als bedrijf te groeien en om te focussen om nog duurzamer aan het werk te gaan.”

“Kijk… We rennen al heel hard! De telefoons komen binnen, ze worden getest, ze worden schoongemaakt, de accessoires worden toegevoegd, ze worden weer ingepakt en uitgeleverd. Dankzij de chat zijn we minder bezig met het verhelpen van ‘simpele’ problemen. Eigenlijk zou het al helemaal fantastisch zijn als ze onze telefonische service ook nog zouden overnemen, zo goed passen ze zich aan ons bedrijf aan.”


En wat gebeurt er met de niet veel gestelde vragen? Worden die naar jullie doorgeschakeld?

“Ja en nee, er zijn voorbeelden waarbij de agent zelf met een oplossing kwam om een probleem met een telefoon op te lossen. Toen ik het transcript teruglas van het gesprek… Toen zat ik wel even te kijken van… Zo… Dat wist ik niet eens! Perfect opgelost. Tuurlijk zijn er ook problemen of vragen van die de agents niet direct kunnen beantwoorden. En die worden meteen doorgestuurd naar de juiste mensen binnen ons bedrijf. Hierdoor kunnen wij onze klanten nog beter en sneller helpen.”

De afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf dus bepaald geen windeieren gelegd. Naast het helpen van de gigantische hoeveelheid klanten en het verminderen van de CO2 uitstoot, is het bedrijf al druk bezig met het plannen van de toekomst.

“We willen over twee jaar een NOG sterkere groene uitstraling hebben en een nog betere bedrijfshuishouding dan dat we nu hebben. Ook willen we een nog betere bijdrage leveren aan de maatschappij. Uiteraard willen we ook dat de klant tevredenheid onverminderd hoog in score is. Ik denk dat wij dit zeker kunnen bereiken door te blijven geloven in onze missie en visie en daar daadkrachtig naar te handelen. Ook vinden wij het erg belangrijk dat de partners waar wij mee samenwerken hetzelfde programma voor ogen hebben. Chatleads is hier een perfect voorbeeld in.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord